MEIERIJSTAD – De nieuwe politieke partij LOKAAL Meierijstad wil dat er meer huizen gebouwd worden in alle dorpen van Meierijstad en gaat alle middelen aangrijpen om het bouwen vlot te trekken. Lokaal is één van de twee partijen die ontstond na de splitsing van Team Meierijstad. De nieuwe fractie manifesteert zich nu met de stelling dat de partij gaat voor lokale leefbaarheid en lokaal bouwen op maat.

“Lokaal Meierijstad betreurt het dat woningbouw plannen maar niet van de grond komen in de diverse kernen van Meierijstad. Bouwen, Bouwen, Bouwen zijn woorden die de afgelopen jaren veelvuldig geroepen zijn in Meierijstad. LOKAAL wil dat deze woorden omgezet worden in daden. Het wordt tijd dat de schop de grond in kan, en er gebouwd gaat worden want anders komt de leefbaarheid van vooral de kleine kernen zorgwekkend in de knel”, aldus de partij.

Het afgelopen jaar is de woonvisie en het grondbeleid vastgesteld door de gemeenteraad van Meierijstad. De fractie van LOKAAL ziet hierin een goede basis om tot snelle bouwmogelijkheden te komen. “Wij vinden het dan ook erg jammer, met het grondbeleid en de woonvisie in de hand, dat dit niet heeft geleid tot concrete bouwkansen. Wij zien wél die kansen en bouwmogelijkheden. Fractielid van Asseldonk gaat dan ook het college komende raadsvergadering bevragen waarom het maar steeds niet lukt om het bouwen aan de gang te krijgen. Afgelopen tijd stond LOKAAL al in nauw contact met vertegenwoordigers en direct belanghebbenden in de kernen. Deze lijn gaan wij de komende tijd ook vasthouden en doortrekken om de diverse broodnodige bouwplannen wél gerealiseerd te krijgen”, aldus LOKAAL Meierijstad.