Het afgelopen jaar heeft Wern van Asseldonk van LOKAAL Meierijstad achter de schermen meerdere keren de noodzaak van kort parkeren onder de aandacht gebracht bij de verantwoordelijke wethouder en het college van Meierijstad. Blij was LOKAAL dan ook dat wij afgelopen week te horen kregen dat kort parkeren langs de doorgaande weg N616 in Erp toch mogelijk blijft.

De fractie van LOKAAL is diverse keren in gesprek geweest met winkeliers, dorpsraad en andere betrokkenen. Wij zijn altijd al van mening geweest dat de middenstand buitensporig hard werd geraakt met het voorgenomen parkeerverbod. Fractielid van Asseldonk heeft nogmaals een beroep gedaan op de wethouder en de burgemeester om de uitnodiging van Bakker Barten te accepteren en zelf ter plaatse de gevolgen te bekijken. Gelukkig kunnen wij constateren dat gehoor is gegeven aan dit verzoek en dat na dit bezoek alles in een stroomversnelling is gekomen en men afziet van het parkeerverbod.

Eind goed al goed zou je zeggen!  Jammer dat de onderzekerheid van een parkeerverbod zolang heeft moeten duren en dit sommige ondernemers mening slapeloze nacht heeft bezorgd. Ondernemers in de kleine kernen moeten we koesteren en het ondernemen mogelijk maken. Zij zorgen voor levendigheid en leefbaarheid en dat kan samen gaan met verkeersveiligheid. Luisteren en kijken naar de lokale mogelijkheden en daar een lokale invulling aan geven en, jezelf niet blind staren op landelijke richtlijnen. Wij van LOKAAL hebben dat al menig keer gezegd, helaas waren andere landelijke partijen in de gemeenteraad van Meierijstad het toen niet met ons eens.

LOKAAL vindt de volksvertegenwoordigde functie heel belangrijk en komt op en behartigd de belangen van alle kernen van Meierijstad. Onze lokale inwoners, onze lokale ondernemers en onze lokale verenigingen van Meierijstad daar doen wij het voor.

Samen zijn wij LOKAAL.