Actualiteiten

LOKAAL Meierijstad is ook online actief.
Blijf op de hoogte van actualiteiten door ons te volgen op Facebook, Instagram en/of Twitter.ย 

 

Lokaal Meierijstad
Lokaal Meierijstad
๐€๐š๐ง๐ฉ๐š๐ค ๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ๐ฌ๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ๐ฆ ๐ข๐ง ๐’๐ข๐ง๐ญ-๐Ž๐ž๐๐ž๐ง๐ซ๐จ๐๐ž
Pas op de plaats bij een eventuele verbouwing vinden we gepast. LOKAAL zet gemeenschapsgeld namelijk het liefst zoveel mogelijk in voor burgers, verenigingen en bedrijven.
Lokaal Meierijstad
Lokaal Meierijstad
Vแด€ษดษขษดแด‡แด› แด แดแดส€ sแด›แด€ส€แด›แด‡ส€s แด‡ษด sแด‡ษดษชแดส€แด‡ษด แดแด˜ แด…แด‡ แด‡ษชษขแด‡ษด แดกแดษดษชษดษขแดแด€ส€แด‹แด›
Bij nieuwbouwprojecten is er in een aantal kernen sprake van een gespannen verhouding tussen vraag en aanbod. Om ervoor te waken dat de huidige inwoners van een dorp niet aan bod komen in hun eigen dorp dient LOKAAL een motie in.

De bedoeling is dat er een vangnet komt voor starters en senioren uit eigen kern. Gedacht wordt aan het reserveren van een minimumaantal woningen/kavels. Met de motie wordt het college verzocht om te onderzoeken wat hiervoor de mogelijkheden zijn en uiterlijk in juni hierover te rapporteren aan de raad.

De motie wordt behandeld tijdens de raadsvergadering van 1 april. De volledige motie is te lezen op onze website:
https://lokaalmeierijstad.nl/nieuws/
Lokaal Meierijstad
Lokaal Meierijstad
Mแดแดษช แดแดแดแด‡ษดแด›
Een mooi en belangrijk moment. Een goede bijdrage aan het behoud van het voorzieningenniveau in kleinere kernen. Wij kijken al uit naar de opening van deze prachtige voorziening in Nijnsel!
Lokaal Meierijstad
Lokaal Meierijstad
๐—•๐—ฒ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ผ๐—ป๐˜‚๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฝ๐—น๐˜‚๐—ถ๐—บ.

De fractie LOKAAL Meierijstad wil dat er in Meierijstad een erfgoedpluim kan worden uitgereikt. Als waardering voor mensen of organisaties die bijdragen aan het behoud van bijzonder erfgoed en monumenten in de gemeente.

Denk aan het kwalitatief goed uitvoeren van restauraties en projecten met speciale aandacht voor detail. Initiatieven die een voorbeeld zijn voor andere monumenten. Met de juiste uitstraling naar de omgeving en die bijdragen aan het authentieke karakter van een dorp of kern. Ook organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor erfgoed moeten hiervoor in aanmerking kunnen komen.

Het voorstel hiervoor brengen we vanavond in tijdens de behandeling van de Erfgoedvisie Meierijstad in de raadsvergadering van Gemeente Meierijstad.
Lokaal Meierijstad
Lokaal Meierijstad
LOKAAL, blij met ook een bijdrage voor Zijtaartse Rijvereniging. Raadslid van Asseldonk maakte zich hard voor gelijke behandeling.
https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/geld-voor-rijclubs-kan-meierijstad-duur-komen-te-staan~a9c887e9/

Nieuwsbrief