Boskant

Een jong dorp met ruimte, rust en sociale binding.

Lokaal meierijstad: Boskant

Boskant bestond zo’n vijfenzeventig jaar geleden voornamelijk uit buitengebied. De kern werd gevormd door een school en een rijtje nieuwe huizen. Uit een enquête onder de inwoners komt naar voren dat veel mensen het wonen in Boskant als ”heel fijn” ervaren. Ruimer wonen, rust en sociale binding worden genoemd als positieve punten. Maar er zijn ook zorgen over het overeind houden van de leefbaarheid en voorzieningen.

Boskant ligt in het nationale park Het Groene Woud. Het ligt tussen de dorpen Best en Sint-Oedenrode en daardoor dichtbij noodzakelijke faciliteiten. Vanaf deze weg kijk je op het Ritaplein met Ritakapel, schoolgebouw, café en voormalige dorpswinkel (hopelijk komt deze terug). LOKAAL vindt het belangrijk deze faciliteiten te behouden. Boskant kent een rijk en actief verenigingsleven met onder andere een eigen voetbal- en tennisclub en carnavalsclub De Lepkes. Iedereen doet mee in Boskant!

Wonen in “den Boskant” is wonen in een groene en rustige omgeving in een gemeenschap waar kinderen veilig kunnen opgroeien en je in korte tijd met de auto in Eindhoven bent. Er is een buurtbusverbinding met o.a. treinstation Best, Liempde, Boxtel, Olland, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Dit wil LOKAAL in de periode 2022 – 2026 bereiken:

  • Planning en realisatie van voldoende betaalbare huur- en koopwoningen. Onder meer voor senioren en starters. Mede met het oog op de toekomst van de school.
  • Voorrang voor ‘eigen’ inwoners bij nieuwbouw en huur zodat starters en senioren in hun eigen dorp kunnen blijven wonen.
  • Indien mogelijk een slimme combinatie van onderwijs-, kinderopvang-, sport- en welzijnsvoorzieningen.
  • Aandacht voor de leefbaarheid van ouderen.
  • Behoud van de buurtbus.
  • Goede en tijdige bereikbaarheid voor ambulance en brandweer.
  • Realisatie van een kunstgrasveld, daardoor kan het trainingsveld aan de Kremselen vrijkomen waar dan woningbouwmogelijkheden zijn.

LOKAAL zijn we samen!

Wij zijn er voor alle kernen

Klik hieronder op een kern om meer te weten te komen over deze kern en onze plannen!

Olland

Nijnsel

Eerde

Wijbosch

Zijtaart

Erp

Schijndel

Sint-Oedenrode

Boerdonk

Keldonk

Boskant

Mariaheide

Veghel