Schijndel

Topper in sport, kunst en sociale samenhang.

Lokaal meierijstad: Schijndel

Schijndel is een groot dorp met een bruisend centrum, veel winkels, een gezellige markt en horeca/terrassen. Het winkelaanbod is goed en gevarieerd. En vergeet de ruime aanwezigheid van basis- en voortgezet onderwijs en de fraaie ligging in het Groene Woud niet. Door al deze voorzieningen is het prettig wonen in Schijndel.

De Glazen Boerderij is in heel Nederland bekend maar ook het RAADhuis is een mooie bijdrage aan het centrum. Historie en kunst zijn op die manier goed met elkaar verbonden.

Op het gebied van sport en kunst is Schijndel een regionale topper. Schijndel heeft veel verenigingen en je ziet dat het dorp er samen de schouders onderzet. Naast de Glazen Boerderij is Schijndel ook in heel Nederland bekend vanwege de jaarlijkse opening van het festivalseizoen; Paaspop. Maar LOKAAL is ook trots op Pleinpop en Eén Ander Festival.

Zonder economie geen welvaart; de bedrijvigheid in Schijndel is in ontwikkeling. Het is er niet alleen prettig wonen maar ook prettig werken. Of om een bedrijf te starten. Met name voor kleine en middelgrote vestigingen. Deze bedrijvigheid is samengebracht op een aantal hoogwaardige bedrijventerreinen met een aantrekkelijk en gevarieerd vestigingsklimaat. Schijndel versterkt Meierijstad met een sociaal, sportief en kunstzinnig vestigingsklimaat.

Dit wil LOKAAL Meierijstad in de periode 2022 – 2026 bereiken:

  • Een inhaalslag maken zodat meer woningbouw plaats kan vinden. Dit door in te zetten op grotere locaties aansluitend aan de bebouwde kom.
  • Voorrang voor ‘eigen’ inwoners bij nieuwbouw en huur zodat starters en senioren in hun eigen dorp kunnen blijven wonen.
  • De kermis kan in het centrum.
  • Het winkelcentrum van Schijndel dient aantrekkelijk te blijven.
  • Openbare vervoersverbindingen behouden met Den Bosch en Eindhoven.
  • Initiatieven van inwoners serieus nemen en faciliteren.
  • Behoud politiebureau in Meierijstad.
  • Recreatieve ontwikkeling Duits lijntje.

LOKAAL zijn we samen!

Wij zijn er voor alle kernen

Klik hieronder op een kern om meer te weten te komen over deze kern en onze plannen!

Olland

Nijnsel

Eerde

Wijbosch

Zijtaart

Erp

Schijndel

Sint-Oedenrode

Boerdonk

Keldonk

Boskant

Mariaheide

Veghel